Covid19/rejseregler om “Krav om brug af mundbind”

De danske myndighederne har fra lørdag den 22. august gjort det obligatorisk at bære mundbind i den danske kollektive trafik. Det gælder også, når du tager en Sundbus.

Har du ikke selv medbragt mundbind, findes det tilgængeligt ved ombordstigning og ombord fra og med på lørdag.

Du skal have mundbindet på, når du skal på og af færgen. Du må tage dit mundbind af på færgerne, når du indtager mad og drikke.

Hvis du rejser fra Helsingør og skal igennem vores terminal i Helsingør, skal du også have mundbindet på, bortset fra når du handler i vores butik (Sundboden). Der er et ikke et krav.

Rejser du fra København skal du tage mundbind på ved ombordstigning.

Kravet om brug af mundbind er ikke obligatorisk på kajen på Hven.

Kravet om mundbind gælder ikke børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, eller andet der  gør, at de ikke er i stand til at bære mundbindet eller visir.

Besætningen, der bevæger sig rundt blandt passagerer, bærer enten visir eller mundbind.

 

 

 

VISITHVENS GENERELLE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER VEDR. CORONA

 

Sikkerheden for vores gæster og ansatte har Sundbussernes højeste prioritet. Vi følger derfor myndighedernes anbefalinger og guidelines fra både Sverige og Danmark.

For at sikre vores passagerer og besætning bedst muligt, har vi indført følgende ekstraordinære fokusområder med tilhørende procedurer:

  • For at minimere risikoen for spredning af COVID-19 smitte er der opsat information vedrørende forebyggende hygiejne, baseret på sundhedsmyndighedernes udsendte materiale. Informationen er opsat i alle passagerrelaterede områder på vores færger, havne og terminaler.
  • Vi har øget rengøringsfrekvens med stort fokus på desinficering på/i højrisikoområder (Hotspots).
  • Der er øget fokus på antallet af passagerer ombord. Vi sikrer, at reglerne for offentlig transport overholdes.
  • Vi har sikret, at der er øget mulighed for hånddesinficering. Sprit-automaterne er placeret i passagerrelaterede områder på vores færger, havne, terminaler og kontorer. Det gøres for at sikre god håndhygiejne.
  • Vi har indført et øget fokus på interne procedurer, relateret til ekstraordinær information for alle medarbejdere vedrørende COVID-19 virussen og mulighederne for at minimere smittespredning.

Vi har dog brug for din hjælp.

Vis hensyn, hold afstand, sikr god håndhygiejne. Hvis du føler dig sløj, skal du blive hjemme. Lad være med at kramme dine medpassagerer og frem for alt: Brug din sunde fornuft.

Lad os hjælpes ad med at skabe en tryg og hyggelig tur.

 

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør